Najpogostejša vprašanja | FAQ

1. Kje lahko kupim Indigo?

Če želite kupiti Indigo, izpolnite kontaktni obrazec ali pa nas kontaktirajte preko maila na info.indigoenergizer@gmail.com oz. pokličite na številko +386 70 454 833.

2. Kako se Indigo pripravi?

Indigo je povsem enostaven za pripravo;

  1. Odprite vrečko (ali s škarjami ali pa primite med 3 in 4 zarezico nad I -jem in odtrgajte kot navzdol)
  2. Stresite v kozarec, steklenico ali plastenko ter zmešajte
  3. Uživajte!

Ker so sestavine v Indigu iz finega prahu, lahko ob mešanju nastanejo grudice. V izogib tega, če si mešate v plastenki ali steklenici, jo tresite nekaj časa, da se grudice razpustijo, če pa si mešate v kozarcu pa najprej dajte v kozerec Indigo, nato malo vode in premešajte, nato pa šele napolnite kozarec z vodo in spet premešajte.

3. Se lahko Indigo meša tudi kako drugače?

Najenostavneje se Indigo zmeša z 2.5dcl do 1l vode, odvisno od okusa in želenega učinka.
Za malce spremembe okusa pa lahko dodate notri tudi malo naravnega pomarančnega ali limoninega soka, ter kakšno kocko ledu za bolj osvežujoč okus.


Sicer je priporočeno Indigo mešati z vodo, ampak to nas seveda ni ustavilo, da bi poskusili še kako drugače:
(spodnji primeri so osebno testirani in niso priporočeni :D )

  1. Indigo čaj (super opcija za mrzle dni. Priporočam, da se po tem, ko voda zavre, počaka par minut, da se malo ohladi in šele nato strese Indigo notri, da se hranilne snovi ne uničijo zaradi previsoke temperature)
  2. Vodka + Indigo (Indigo mešan z vodo - nepričakovano dober okus in večja toleranca na alkohol)
  3. Belo vino + Indigo (mešani občutki, ni dobro, ni slabo. Potrebno je več testiranja!)
  4. Navadno pivo + Indigo (Če se zmeša v pravem razmerju, da blag, dober sadni priokus)
  5. Mleko + Indigo? (Za pogumne)
  6. Jogurt + Indigo? (Ne...)

4. Kako dolgo držijo učinki Indiga?

Glede na uporabniške izkušnje, učinki Indiga držijo od 4-8 ur, odvisno od količine vode, s katero se zmeša in od časa, kako hitro se spije.
Če na splošno pogosto pijete kavo, bo seveda takojšen učinek manjši, ampak bo čez dan dosti bolj vidno, ker drži dlje kot kava.
Podatki na našem letaku:

5. Ali je Indigo BIO / EKO / Organski?

Vse te tri oznake pomenijo več ali manj enako stvar.

V Sloveniji se uporabljata oznaki eko in bio, na splošno v Evropski Uniji pa se uporablja oznaka organsko.
Pogoji za pridobitev so zelo podobni.
Hrana ali izdelek na katerem je certifikat uporabljen, mora vsebovati vsaj 95% ekoloških sestavin kmetijskega izvora. Iz tega razloga se oznake uporabljajo v največji meri za kmetijske proizvode, kot so sadje in zelenjava, moka, mešanice mok ipd. Redkokdaj se vidi oznaka na izdelkih z več kot 5 različnih sestavin.

Indigo je sestavljen iz 31 različnih sestavin. Čeprav so rastlinskega izvora, je potrebno nekatere tudi obdelati drugače, da dobiš ven to, kar želiš. V tem primeru so to vitamini in aminokisline, ki so dodani v Indigo za še boljši učinek. Vse to pa ni mogoče dobiti pod pogoji ekološkega kmetijstva.

6. Je Indigo naraven?

Ja, ampak da razložim...

Oznaka naravno v prehrani ne obstaja. Če že se uporabljajo oznake bio / eko / organsko, naravno pa se uporablja v kozmetiki.

Izven stališča certifikatov in označb, pa Indigo vsebuje 31 sestavin, ki so naravnega izvora. To so ali sadeži in zelišča ali pa izvlečki sadežev in zelišč. Tako da vse kar je notri, se lahko pridobi iz naravnih virov.

7. Je Indigo primeren za diabetike?

Indigo je brez sladkorja in ne vsebuje umetnih sladil, vsebuje pa naravno prisotne sladkorje, katerih količina je manj kot 0,2g na napitek. Skupna vrednost vseh ogljikovih hidratov pa je 6,4g.

Trditev, da je primerno za diabetike se ne uporablja več, ker po zakonodaji EU ni bilo določenega splošnega praga, kdaj je in kdaj ni primerna hrana za diabetike.

Po osebnih izkušnjah pa še nisem imel primera, da bi oseba z diabetesom imela težave pri uživanju Indiga.

8. Je Indigo brez GSO?

Ja. Indigo ne vsebuje Gensko spremenjenih organizmov.

Na splošno je v Evropski uniji v večini držav prepovedana pridelava gensko spremenjenih organizmov. Kjer je dovoljena pridelava je to tudi v večini primerov za krmo za živali. Dosti več držav pa je takih, ki ima dovoljeno uvažanje izdelkov z GSO. Takšni izdelki morajo biti tudi po zakonu tako Slovenskem kot tudi Evropskem, jasno in ustrezno označeni.

Izdelki, ki ne vsebujejo GSO, oznake da so brez GSO tudi ne potrebujejo.

9. Je Indigo primeren za nosečnice in otroke?

Vsak napitek, ki vsebuje kofein, se nosečnicam in otrokom odsvetuje. Ker tudi Indigo vsebuje kofein se ga nosečnicam in otrokom ne priporoča.

10. Kje je Indigo narejen?

Indigo je proizveden v EU za podjetje Bhip Europe ApS, ki ima sedež na Danskem, preko katerega se tudi distribuira v druge države članice EU.

11. Zakaj je pomembno kje je Indigo proizveden?

Za izdelavo Indiga je naročnik podjetje b:hip Europe ApS, ki ima sedež na Danskem. Precejšnega pomena pa je ravno zato, ker je Danska v zakonu sprejela, da produkti, ki se proizvajajo na Danskem, ne smejo vsebovati "Gensko spremenjenih organizmov", kar še dodatno dokazuje kvaliteto samega produkta.

12. Kdo je razvil Indigo?

Za razvoj indiga je bilo odgovornih več oseb. Ene izmed glavnih pa sta bila Umahro Cadogan, ki je specialist za prehrano na Danskem (za več informacij si lahko pogledate tudi intervju, ki ga je Vizita.si naredila z njim, ko je prišel v Slovenijo) in pa Gunnar Kvistgaard, ki je strokovnjak na področju legislative v smeri prehrane.