Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Indigoenergizer.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Zvop-1) ter priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Indigoenergizer.com je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Inverse, poslovne storitve d.o.o., Nušičeva ulica 3, 3000 Celje, Slovenija, ponudnik storitev e-poslovanja in je odgovoren za vso vsebino, oglaševanje in cene na spletni strani (v nadaljevanju ponudnik).

Naročila z dostavo v države članice EU obdeluje ponudnik sam, kakor tudi v druge države Evrope in po svetu. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Indigoenergizer.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije​
:
- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), 
- kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), 
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),  
- dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),  
- pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), 
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške       prevoza,
- način plačila in dostave   
- časovno veljavnost ponudbe   
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca    vračilo izdelka   
- pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki.  

Načini plačila 
V spletni trgovini Indigoenergizer.com ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
- z gotovino ob prevzemu  
- preko nakazila na TRR   
- s plačilno oziroma kreditno kartico(Mastercard, Visa)   
- Paypal 

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki posredovana na e-poštni naslov kupca. 

Cene​
Navedena cena velja za nakup preko interneta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

Cena velja za vse člane in ne-člane Indigoenergizer.com.
Član kluba Indigoenergizer.com uporabnik postane z registracijo v spletno trgovino Indigoenergizer.com.
Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Vaše naročilo je sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. 

Račun 
Za naročila na naslove v Republiki Sloveniji, EU, Evropi in drugje po svetu odpošilja in izdaja račune poslovni subjekt Inverse d.o.o., ki ni davčni zavezanec v skladu z 1. točko 94. člena ZDDV-1. Omenjen poslovni subjekt je registriran z matično številko 9179984000. Številka računa: TRR pri Delavski Hranilnici: SI56 6100 0002 7314 286 (BIC banke: HDELSI22)

Za komunikacijo s podjetjem lahko uporabite splošni mail info.indigoenergizer@gmail.com ali direktno telefonsko številko +386 (0)70 454 833

Postopek nakupa 

1. Naročilo potrjeno
Po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v 48 urah, ponudnik naročilo pregleda in preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob zaključenem nakupu, ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave in kupcu še dodatno posreduje obvezne informacije o kupljenem izdelku v slovenskem jeziku (14. člen uredbe 1169/2011). Pogodba o nakupu naročenih artiklov je na tej stopnji sklenjena. 

2. Blago odposlano
Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti ali telefonu obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kako postopa v primeru zamude pri dostavi in v primeru pritožbe.  

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na prvem kosu blaga (paketom) ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe, v tem primeru mora obvestiti podjetje Inverse d.o.o., Nušičeva ulica 3, 3000 Celje, (po pošti ali na splošni e-naslov info.indigoenergizer@gmail.com).

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe. 

Učinki odstopa od pogodbe:​
Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov.

V primeru, da je vrnjeno blago poškodovano in v spremenjeni količini (ni originalno zapakirano) vračilo ni mogoče. 

Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času, ki pa je posredno odvisen od vršilca dostave. Dostavo paketov opravlja Dostavna služba DPD, ali Pošta Slovenije. Predvideni rok dostave znaša 1 do 5 dni, v Sloveniji in do 20 dni drugje po svetu, odvisno od države, kamor se pošilja. Točne dostavne roke si lahko pogledate na strani: Dostavni časi. Včasih zaradi posebnih okoliščin lahko dostava traja tudi dlje. V primeru, da paketa ne prejmete v 2 delovnih dneh po preteku predvidenega roka dostave, to sporočite na telefonsko številko +386 (0)70 454 833 ali na splošni email naslov info.indigoenergizer@gmail.com

Pravica do zasebnosti 
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, lastne raziskave in analize in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščeni tretji osebi.  

Komunikacija 
Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila,
- pošiljatelj mora biti jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne; prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
- željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati. 

Varstvo otrok 
Oglasna sporočila morajo biti jasno razvidna (upoštevajoč starost) in morajo biti jasno ločena od iger in tekmovanj.
Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, mora biti primerna njihovi starosti in ne sme izkoriščati zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejeti naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke. 

Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov 
Skladno z zakonskimi normativi, Inverse d.o.o., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Za reševanje sporov imate povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. 

Pritožbe in spori 
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko ali preko elektronske pošte. Postopek za oddajo pritožb je možen preko elektonske pošte info.indigoenergizer@gmail.com. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadalnje obravnave postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov 
Vse informacije na domeni indigoenergizer.com in njenih podstraneh so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete pristojnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet, razen kjer je to izrecno zraven napisano. 

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v tej spletni trgovini niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi in slikovna gradiva posameznega izdelka so informativne narave in razen, kjer je to izrecno napisano, niso bile potrjene s strani Evropske agencije za varnost hrane (EFSA). 

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s športno prehrano in dodatki posvetujete s svojim zdravnikom. Ekipa Indigo Energizer!  O piškotkih 
Kaj so to piškotki? Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik ob obisku spletne strani. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev.

S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni strani/trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše. 

Piškotki so sestavni del sodobnih spletnih strani in sami po sebi niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Piškotki upravljavcu spletne strani ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki se zberejo na tak način preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe naše spletne strani/trgovine uporabljamo različne vrste piškotkov. 

Vrste piškotkov 
Urad informacijskega pooblaščenca deli piškotke predvsem glede na invazivnost:  
·       začasni ali sejni piškotki
·       trajni ali shranjeni piškotki
·       lastni piškotki
·       drugi piškotki​

Vsaka vrsta piškotkov se v zakonodaji in smernicah pooblaščenca obravnava drugače, kar lastnikom spletnih strani in spletnim razvijalcem otežuje doseganje skladnosti z Zakonom o elektronskih komunikacijah(ZEKom-1) in predvsem nalaga, da se morajo o problematiki zasebnosti piškotkov podrobno podučiti, ter o uporabi le-teh osveščati tudi svoje spletne obiskovalce. V primeru invazivnejših piškotkov pa morajo od obiskovalcev pridobiti soglasje za njihovo uporabo.​

Kako upravljati s piškotki?
Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškotke. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, ki je že vgrajena v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko še naprej uporabljate našo spletno stran, vendar morda določene podstrani ne bodo pravilno delovale.

Izklop piškotkov za vse spletne strani
Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletni strani ne bo delovala.

Več o tem tudi na tej povezavi: https://www.learn-about-cookies.com/how-to-delete-cookies 

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši strani/trgovini:

Indigoenergizer.com:
1.    Ime: ForceFlashSite; Namen: Ko se dostopa do mobilne strani (stare mobilne straini na naslovu m.domena.com) bo        prisililo server, da prikaže ne-mobilno verzijo in preprečilo preusmeritev na mobilno stran; Trajanje: Sejni
2.    Ime: hs; Namen: Varnost; Trajanje: Sejni
3.    Ime: smSession; Namen: Prijava in identifikacija uporabnika; Trajanje: Shranjeni (2dni ali 2 tedna)
4.    Ime: XSRF-TOKEN; Namen: Varnost; Trajanje: Sejni
5.    ime: SSR-caching; Namen: Označuje, kako je bilo spletno mesto obdelano; Trajanje: Sejni
6.    ime: svSession; Namen: Identificira edinstvene obiskovalce in spremlja seje obiskovalcev na spletnem mestu; Trajanje:        Shranjeni (dve leti)
7.    Ime: TS*; Namen: varnost; Trajanje: Sejni
8.    Ime: TS01*******; Namen: varnost; Trajanje: Sejni
9.    Ime: TSxxxxxxxx (where x is replaced with a random series of numbers and letters); Namen: varnost; Trajanje: Sejni
10.  Ime: TSxxxxxxxx_d (where x is replaced with a random series of numbers and letters); Namen: varnost; Trajanje: Sejni​

Naši partnerji:
1.    ime: uidp; Namen: Optimizacija rezultatov brskalnika (SEO); Podjetje: Sitebooster.com; Trajanje: Sejni
2.    Ime: JSESSIONID; Namen: Ohranja stanja uporabnikov med novimi sejami; Podjetje: wix-visual-data.appspot.com        Trajanje: Sejni